feed-image RSS
16 september 2017

‘Zelfrijdende’ pizza's

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukken

Ford gaat samen met pizzabakker Domino's testen hoe klanten van het pizzabedrijf reageren als de pizza's door een autonoom rijdende auto worden bezorgd. Ford doet dat voorlopig alleen in de stad Ann Arbor, Michigan (USA), waar willekeurig geselecteerde klanten de pizza's afgeleverd krijgen door een Ford Fusion Hybrid met zelfrij-technologie.

pepperoni pizza2
De klanten kunnen de Ford volgen via GPS en krijgen een SMS om hen te vertellen wanneer en hoe ze hun eten uit de auto kunnen halen. Iemand die bijvoorbeeld op de elfde etage woont, moet dus zelf naar beneden komen, iets wat bij de pizzakoeriers van vandaag de dag niet nodig is.

Bezorgen met drone of robot
Het project past in de plannen van Ford om autonoom rijdende auto's voor verschillende taken in te schakelen. Sherif Marakby, hoofd zelfrijdende en elektrische auto's bij Ford, licht toe: "We hebben de intentie om met meerdere partners samen te werken bij het inschakelen van zelfrijdende auto's om zo het verkeer van mensen en goederen te verbeteren." Domino's zelf neemt overigens in Nieuw-Zeeland al proeven met het afleveren van haar pizza's door een drone of zelfrijdende robot. Helemaal zelfstandig rijden de pizza's in Michigan overigens nog niet, voorlopig zit er nog wel een mens in de auto's.

Bekijk hier een video van de ‘zelfrijdende pizza’. Eet smakelijk!
 

Toegang archief

Gratis voor abonnees


activeer_uw_inlog

Meer Product

Volg ons nu ook op Follow vakbladproduct on Twitter en

linkedin!

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de gratis digitale nieuwsbrief. Blijf maandelijks op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de sector.

Winkelmandje

Uw mandje is momenteel leeg.