feed-image RSS
16 september 2017

Veilige cobot-grijper

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukken

De Schunk Co-act JL1-grijper is ontwikkeld voor de samenwerking tussen mens en robots. De collaboratieve grijper (co-act staat voor: collaborative actuator) werkt en communiceert met de mens. Zijn belangrijkste kenmerken zijn een meegevende buitenkant met afgeronde hoeken, een geïntegreerde bescherming tegen het verlies van werkstukken en een led-paneel waarmee de grijper met de operator communiceert.

NB nieuws 28558 34884 item original
Als het proces in een noodsituatie wordt gestopt, wordt het vastgegrepen deel niet losgelaten. Met de omgevingssensoren houdt de grijper de omgeving continu in de gaten. Gegevens worden verwerkt met de geïntegreerde software.

Veiligheidseisen
Met speciaal ontwikkelde grijpstrategieën en krachtmeetklauwen in de vingers reageert de Co-act JL1-grijper in realtime op situaties waarbij het werkstuk of mogelijk een menselijke hand wordt gegrepen. Aan de basis staat de veiligheidsrichtlijn voor industriële robots DIN EN ISO 10218. Er wordt ook al voldaan aan toekomstige veiligheidseisen zoals vastgelegd in de norm DIN EN ISO 20218.

Lees meer over ‘cobots’ in de nieuwste editie van Product, uitgave september 2017, waarin een uitgebreid artikel over de samenwerkende co-robots van ABB en Radine. Blad gemist? Vraag kosteloos een PDF aan van het artikel via: r Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. l
 

Toegang archief

Gratis voor abonnees


activeer_uw_inlog

Meer Product

Volg ons nu ook op Follow vakbladproduct on Twitter en

linkedin!

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de gratis digitale nieuwsbrief. Blijf maandelijks op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de sector.

Winkelmandje

Uw mandje is momenteel leeg.