feed-image RSS
11 november 2017

Minimalistische platenspeler

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukken

Wheel kan 12 inch vinylplaten afspelen op 33⅓ en 45 toeren. Dat lijkt niet opzienbarend voor een platenspeler. Maar Wheel is in meerdere opzichten een bijzondere platenspeler en bovendien van Nederlandse makelij.

Wheel cherry 1024x1024
Letterlijk alles dat nodig is om een plaat af te spelen, is in het draaiplateau zelf ingebouwd: toonarm, naald, aandrijving en versterkers. Alle functies worden bestuurd door de stick in het midden; de plaat wordt aan de onderkant afgespeeld. Geen knoppen, geen display, geen afstandsbediening, niet 'smart'. Eén aan/uit lampje. Simplistischer kan bijna niet.

Handige stick
De speler is slechts iets groter dan een gewone langspeelplaat en uiterst eenvoudig te bedienen. Draai aan de handige stick in het midden en de muziek begint te spelen. Zodra de plaat draait kan via de stick het volume geregeld worden. Het apparaat kan zowel horizontaal als verticaal worden geplaatst of bevestigd. Bekijk en beluister Wheel in deze video.

Eye-catcher
Deze compacte mechanische machine van het Nederlandse bedrijf Miniot heeft succesvolle crowdfunding opgehaald via Kickstarter en behoorde tot de genomineerden voor de Dutch Design Awards 2017 tijdens de afgelopen Dutch Design Week. Wheel komt naar verwachting in februari 2018 op de markt. Het apparaat kent wel een pittige prijs: rond 800 euro. Maar dan heb je ook een eye-catcher van jewelste, die klinkt als een... platenspeler.

Luistertips
Enkele luistertips van ‘Joost den Draaijer’: Big Wheel (Tori Amos), The Big Wheel (Rush) en Hymn of the Big Wheel (Massive Attack). Veel luisterplezier!
 

Toegang archief

Gratis voor abonnees


activeer_uw_inlog

Meer Product

Volg ons nu ook op Follow vakbladproduct on Twitter en

linkedin!

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de gratis digitale nieuwsbrief. Blijf maandelijks op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de sector.

Winkelmandje

Uw mandje is momenteel leeg.