feed-image RSS
12 oktober 2017

Interactieve kiosk maakt Eindhoven slimmer

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukken

Eindhoven krijgt 25 interactieve kiosken. Deze ‘Smart City hubs’ moeten bezoekers en bewoners interactief toegang geven tot relevante informatie over de stad en lokale bedrijven.
NB Eindhoven kiosk nieuws 28844 35251 item original
Het Citybeacon krijgt een 32-inch touch display, dat de gebruiker toegang biedt tot lokale informatie en richtingaanwijzingen. "Citybeacon is ontworpen om de fysieke en digitale wereld met elkaar in verband te brengen," zegt Arthur van de Poll, oprichter en CEO van Citybeacon. "Door meervoudige technologieën toe te passen op straatmeubilair, kunnen we voor iedereen een slimmere, veiligere en gezondere omgeving creëren."

Meerdere technologieën
Het systeem bevat ook op NFC-, RFID- en Bluetooth-gebaseerde betaal- en mobiele handoff technologie voor lokale diensten zoals parkeren. Twee dubbelzijdig geïntegreerde grote reclameschermen tonen mededelingen van de overheid en bedrijfspromoties. Luchtkwaliteit-, UV-, en publieksensoren leveren analytische gegevens, terwijl de verlichting zich aanpast aan de omstandigheden en camera's het mogelijk maken om openbare ruimten te controleren. Microfoon- en camera-ondersteunde volledige VOIP-communicatie sluit aan op hulpdiensten en de gratis Gigabit WiFi en 4G- en 5G-ready-antennes met kleine cellen verbeteren de dekking en verbinding voor informatieoverdracht. Enthousiaste gebruikers kunnen een gratis mobiele app downloaden om de Citybeacon-ervaring mee te nemen.

Slimme(re) steden
Marius van Lith, CEO van OCP Solutions: "We laten steden slimmer worden door een reeks technologieën te combineren die in één unit schaalbaar zijn voor de toekomst. Daarbij is een stevige 32" touchscreen onmisbaar. De gebruikerservaring is erg belangrijk en het was van vitaal belang dat de interface een betrouwbare, weersbestendige, responsieve en duurzame oplossing zou bieden. Telerex heeft ons bij de selectie van componenten ondersteund en daarbij de Zyfilm interactieve folie aanbevolen voor de touch-oplossing." Zyfilm is
een flexibele polyester aanraakfilm met een multi-touch technologie die, gelamineerd aan de achterkant van een stevig transparant substraat, maximaal 40 gelijktijdige aanraakpunten kan detecteren door een overlay van 10 mm dik of meer.

Kijk hier mee op het Eindhovense display.
 

Toegang archief

Gratis voor abonnees


activeer_uw_inlog

Meer Product

Volg ons nu ook op Follow vakbladproduct on Twitter en

linkedin!

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de gratis digitale nieuwsbrief. Blijf maandelijks op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de sector.

Winkelmandje

Uw mandje is momenteel leeg.