feed-image RSS
12 oktober 2017

Driewieler op waterkracht rijdt 261 km/u

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukken

François Gissy is niet alleen een grapjes maar ook een waaghals. Dat deze combinatie tot spektakel in staat is bewijst hij met zijn zelfgebouwde ‘Water Rocket Trike’, een driewieler op waterkracht. En wat voor kracht: het ‘voertuig’ (of is het een raket?) is uitgerust met een indrukwekkende watertank die het mogelijk maakt om binnen slechts een halve seconde een snelheid van 100 kilometer per uur te behalen.

NB driewieler-waterkracht
De genoemde 100 kilometer is nog niets vergeleken met de snelheid die de driewieler behaalt als het gaspedaal flink wordt ingetrapt. Als de stofwolken (of eigenlijk meer de ‘waternevel’) is opgetrokken dan zien we op de teller de fenomenale snelheid van 261 kilometer per uur staan. Niet alleen spectaculair maar ook riskant, als je bedenkt dat de berijder slechts is beschermd door een simpele helm. Maar daar ben je dan ook een waaghals voor…

‘Als een raket’
François Gissy kwam eerder in het nieuws met een raketgedreven fiets die 333 km/u aantikte. Hij deed daar, binnen een afstand van slechts 250 meter, 4.8 seconden over. Ga je dan letterlijk ‘als een raket’, of niet?

Bekijk hier de Water Rocket Trike in actie.
 

Toegang archief

Gratis voor abonnees


activeer_uw_inlog

Meer Product

Volg ons nu ook op Follow vakbladproduct on Twitter en

linkedin!

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de gratis digitale nieuwsbrief. Blijf maandelijks op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de sector.

Winkelmandje

Uw mandje is momenteel leeg.